Φανταστική σούπα για τις κρύες νύχτες δίπλα στο τζάκι !
Υλικά (4 μερίδες)
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1 κουταλιά θυμάρι (ψιλοκομμένο)
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
- 4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ροσμπίφ (τεμαχισμένα)
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές αλεύρι
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5-7 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να ευωδιάσει, περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 12-17 λεπτά.
- Προσθέτετε το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτετε το ζωμό και το κρέας και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ έχετε λιώσει το βούτυρο σε ένα άλλο τηγάνι.
- Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει.
- Αναμίξτε το μίγμα του αλευριού (λίγο λίγο) με τη σούπα να γίνει όσο πηχτή σας αρέσει. Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε όλο το μίγμα βούτυρου / αλευριού.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
